Vind de beste warmtepompspecialist in Dilbeek

Kom gemakkelijk en snel in contact met warmtepompspecialiten uit Dilbeek en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs van warmtepompen Dilbeek

Top 11 installateurs van warmtepompen in Dilbeek

Compleet overzicht van alle installateurs van warmtepompen in Dilbeek en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar tot 40% door te vergelijken!

In Dilbeek zijn 11 installateurs van warmtepompen beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle warmtepomp installateurs uit Dilbeek en omgeving. Iedere specialist heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Warmtepomp Dilbeek

Een warmtepomp haalt energie uit het grondwater, de lucht of bodem en zet dit om in bruikbare energie. De hybryde-, elektrische- en ventilatiewarmtepomp zijn de meest voorkomende warmtepompen. Een installateur adviseert welke pomp in jouw geval geschikt is en zorgt voor vakkundige installatie, onderhoud en reparatie. Op Warmtepomp Gids vind je altijd een geschikte installateur voor warmtepompen uit Dilbeek en omgeving.

Over Dilbeek

Dilbeek is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 42434 inwoners, verdeeld over 17068 huishoudens. Per 17068 huishoudens is er 1 warmtepomp installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis warmtepomp installateurs uit Dilbeek en omgeving.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken?

Overzicht van de top 11 installateurs van warmtepompen in Dilbeek en omgeving

Vind een warmtepomp installateur bij jou in de buurt

Alles over de soorten warmtepomp Dilbeek en prijzen 2024!

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen de maatschappij. Mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetprint en gaan op zoek naar manieren om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun woning te verwarmen met ene warmtepomp.

Dit zorgt ervoor dat een warmtepomp in Dilbeek razendsnel in populariteit toeneemt. En dat begrijpen wij maar al te goed: op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten warmtepompen en de prijzen. Je vindt ook handige tips van een warmtepomp installateur in Dilbeek en leest de antwoorden op de veelgestelde vragen over warmtepompen.

Waarom een warmtepomp in Dilbeek een must-have is:
 • Een warmtepomp in Dilbeek is een duurzame manier van verwarmen. Je bespaart al snel €12,50 per dag aan gaskosten en je beperkt je CO2-uitstoot met gemiddeld 55%!
 • De gemiddelde prijzen voor warmtepompen ligt tussen de €5.000,- en €25.000,- , inclusief installatiekosten.
 • Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Welke je moet kiezen, hangt af van je eigen voorkeuren en budget. Maar ook de oppervlakte van je tuin, mate van isolatie in je woning en of je wel of geen cv-ketel hebt speelt een rol. Het wordt aangeraden om een installateur in te schakelen voor advies op maat.
 • Een lucht-lucht warmtepomp is vergelijkbaar met een airco en kan zowel koelen als verwarmen. Voor warm water heb je een cv-ketel nodig.
 • Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Hiermee wordt water opgewarmd voor de verwarming en warm water.
 • Een warmtepomp water-water haalt de warmte uit het grondwater door middel van een put in de tuin. De warmte verspreidt zich via warm water door de woning, waarna het via de tweede put wordt afgevoerd de grond in.
 • De geothermische warmtepomp, ook wel een bodem-water warmtepomp, haalt warmte uit de bodem. Hiermee wordt het water verwarmd en verspreid door de woning.
 • Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. Zodra de warmtepomp onvoldoende water opwekt, neemt de cv-ketel het over.
 • De elektrische warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en haalt warmte uit de buitenlucht, het grondwater of de bodem.
 • Voor het installeren van een warmtepomp is het belangrijk om een warmtepomp installateur in de regio Dilbeek in te schakelen. Wist je dat je via onze gratis offerteservice gemakkelijk en snel in contact komt met een warmtepomp installateur in je regio?


warmtepomp installateur Dilbeek

Warmtepomp prijzen 2024: wat kost een warmtepomp in Dilbeek?

Benieuwd naar de warmtepomp prijzen? Gemiddeld kost een warmtepomp in Dilbeek tussen de €2.500,- en €25.000,- inclusief installatie. De prijs is afhankelijk van welke soort warmtepomp je kiest. De goedkoopste warmtepomp is een lucht-lucht warmtepomp: hiervoor betaal je gemiddeld €5.00,- tot €8.000,-.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen van alle soorten warmtepompen.

Soort warmtepompGemiddelde prijs, inclusief installatie*
Lucht-lucht€2.500,- tot €8.000,-
Lucht-water€7.500,- tot €14.000,-
Water-water€15.000,- tot €23.000,-
Grond-water (geothermisch)€10.000,- tot €24.000,-
Hybride warmtepomp€5.000,- tot €8.000,-
Elektrische warmtepomp€6.000,- tot €25.000,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, die per warmtepomp installateur verschillen.

Besparen op de kosten van een warmtepomp?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Overzicht van soorten warmtepompen in Dilbeek

Wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren, heb je keuze uit veel verschillende soorten warmtepompen in Dilbeek. Niet iedere warmtepomp is geschikt voor iedere woning: de keuze hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de mate van isolatie, je budget en of je wel of geen verwarmingsketel hebt. Voor sommige type warmtepompen is het nodig om extra te investeren: denk bijvoorbeeld aan lage temperatuur verwarming of het verbeteren van isolatie.

Het wordt aangeraden om persoonlijk advies in te winnen wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren. Via onze gratis offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met een warmtepomp installateur bij jou in de regio.

Hieronder vind je een overzicht van alle soorten warmtepompen in Dilbeek. Zo lees je meer informatie over onder andere een lucht-lucht warmtepomp, die geschikt is voor woningen met een ketel en kan verwarmen en koelen.

Warmtepomp lucht-lucht

Een warmtepomp lucht-lucht werkt als volgt: via de buitenunit wordt er warmte uit de buitenlucht gehaald, die vervolgens door middel van luchtcirculatie via de binnenunit door de woning wordt verspreid. Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze ook kan koelen. De voordelige prijs maakt dit type warmtepomp aantrekkelijk.

Tijdens de installatie van een lucht-lucht warmtepomp wordt er een binnen- en buitenunit geplaatst, die met elkaar in verbinding staan. Wanneer je meerdere ruimtes in de woning wilt koelen of verwarmen, moet je meerdere binnenunits laten plaatsen.

Een warmtepomp lucht-lucht kan geen warm water leveren. Hiervoor heb je een cv-ketel of aparte boiler voor nodig.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt via de buitenunit warmte uit de buitenlicht, waarmee vervolgens water wat zich in de binnenunit bevindt wordt verwarmd. Dit water wordt gebruikt voor het zowel het verwarmen van je woning als het leveren van warm water.

Een nadeel van een lucht-water warmtepomp is de afhankelijkheid van de buitentemperatuur: op koude dagen is er meer energie nodig om het water te verwarmen.

De installatie van een lucht-water warmtepomp is voor een installateur relatief eenvoudig en in de meeste gevallen binnen één werkdag afgerond.

Warmtepomp water-water

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater om het water in het systeem te verwarmen. Het grote voordeel van een warmtepomp water-water is het hoge rendement.

Voor de installatie worden er twee putten in de grond geboord: één voor het omhoog pompen van grondwater, de ander voor het afvoeren van water dat gebruikt is om de woning te verwarmen. Er is dus wel voldoende ruimte in je tuin nodig.

soorten warmtepompen

Geothermische warmtepomp Dilbeek

Een geothermische warmtepomp wordt ook wel een grond-water of bodem-water warmtepomp genoemd. Deze warmtepomp gebruikt warmte uit de bodem om water te verwarmen. Dit water wordt gebruikt voor zowel het verwarmen van je woning, als warm water.

Het installeren van een geothermische warmtepomp in Dilbeek wordt gedaan door middel van een boring, waarmee gesloten circuits worden aangelegd in de grond. Via een pomp wordt er een speciale, koude vloeistof in de grond gepompt.

Door de natuurlijke warmte die zich onder de grond bevindt, wordt de vloeistof opgewarmd en ontstaat er toegevoegde energie waarmee water kan worden verwarmd.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel om de woning te verwarmen. Wanneer de warmtepomp onvoldoende warmte opwekt, springt de verwarmingsketel bij. De hybride warmtepomp is een goede keuze wanneer je nog een ketel hebt en (nog) niet van het gas af wil/kan. Een hybride warmtepomp is ook geschikt voor matig geïsoleerde woningen.

Voor de installatie van een hybride warmtepomp wordt een warmtewisselaar in de buurt van de ketel geplaatst. Daarnaast plaatst de warmtepomp installateur een redelijk compacte buitenunit, die op diverse plaatsen rondom huis kan worden gemonteerd. De buitenunit haalt warmte uit de lucht.

Controleer of je cv-ketel hybrid-ready is voordat je een hybride warmtepomp aanschaft. De meeste nieuwere modellen hr-ketels zijn dit

Elektrische warmtepomp

Zoals de naam al aangeeft, werkt de elektrische warmtepomp volledig elektrisch. Deze warmtepomp haalt water uit de lucht, bodem of via water. Een elektrische warmtepomp is geschikt voor redelijk goed geïsoleerde woningen die voorzien zijn van een lage temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

De installatie is afhankelijk van welk type je kiest. Voor alle types geldt dat je er rekening mee moet houden dat je een aparte boiler nodig hebt voor warm water. De boiler neemt aardig wat ruimte in beslag. Ook wordt een deel van de installatie buiten de woning geplaatst.

prijs warmtepomp

Tips van een warmtepomp installateur in Dilbeek

Een warmtepomp is nog relatief nieuw voor veel mensen: toch is de interesse hoog. Om optimaal te kunnen profiteren van een warmtepomp, moet je woning aan een aantal voorwaarden voldoen.

Hieronder lees je welke tips een warmtepomp installateur in Dilbeek je geeft om te checken of je woning geschikt is voor de installatie van een warmtepomp en hoe je een optimaal rendement behaalt!

Ben je op zoek naar een warmtepomp installateur? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een geschikte installateur.

Tip 1: Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
In principe kan iedere woning geschikt zijn of worden gemaakt voor de installatie van een warmtepomp.

Je woning moet voldoen aan de volgende voorwaarden wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren:

 • Je huis is redelijk tot goed geïsoleerd
 • Het vloeroppervlak van je woning is kleiner dan 200 vierkante meter
 • Je verbruikt jaarlijks meer dan 1.000 m3
 • Je verwarmt je woning met vloerverwarming of je beschikt over lage temperatuur radiatoren
 • Je hebt een hybrid ready hr-ketel of wilt geen nieuwe cv-ketel meer
 • Je hebt ruimte voor een buitenunit om het huis
 • Je hebt de mogelijkheid tot het plaatsen van een aan- en afvoer voor de warmtepomp

Wanneer je woning niet aan alle voorwaarden voldoet, wordt het geadviseerd om hier eerst voor te zorgen. Je kunt altijd advies inwinnen bij een warmtepomp installateur.

Tip 2: Verbeter de isolatie en investeer in vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren
In de eerste tip kwam dit punt ook al ter sprake, maar toch wordt deze nog een keer apart benoemd. Het is namelijk echt van belang!

Heb je nog mogelijkheden om de isolatie van je woning te verbeteren? Doe dit dan. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement is dat de warmtepomp haalt. Je woning verliest dan namelijk nauwelijks warmte. Een goed geïsoleerd huis betekent ook dat je keuze hebt uit meerdere soorten warmtepompen.

Met een warmtepomp wordt je woning met een lage temperatuur verwarmd. Je woning warmt dus ook minder snel op. Vloerverwarming is hier het geschiktst voor: deze blijft constant op een lage, stabiele temperatuur verwarmen zodat je woning een constante temperatuur heeft, in tegenstelling tot ‘gewone’ radiatoren.

Liever geen vloerverwarming? Investeer dan in lage temperatuur radiatoren. Deze radiatoren zijn geschikt voor een warmtepomp en werken hetzelfde als vloerverwarming: ze verwarmen constant op een lagere temperatuur.

Tip 3: Kies een warmtepomp met het juiste vermogen
Het juiste vermogen kiezen is echt belangrijk. Wanneer je warmtepomp een te laag vermogen heeft, zal deze op koude dagen heel veel moeite hebben met verwarmen. Wanneer je een te hoog vermogen hebt, betekent dit dat de warmtepomp vaak aan en uitschakelt. Te lage en hoge vermogens leiden uiteindelijk beide tot hogere kosten.

Een warmtepomp installateur helpt je altijd bij het kiezen van het juiste vermogen.

Tip 4: Pas de thermostaat instellingen aan
Een warmtepomp heeft andere thermostaat instellingen nodig vergeleken met een verwarmingsketel. Het is belangrijk om de thermostaat op één constante temperatuur af te stellen, bijvoorbeeld 20 graden.

Wanneer je een warmtepomp hebt, is het van belang dat temperatuurschommelingen worden voorkomen. Warmtepompen hebben langer de tijd nodig om te verwarmen en verwarmen ook constant op een lage temperatuur. En daarmee komen we op het volgende…

Tip 5: Schakel je warmtepomp niet uit
Spreekt nu voor zich toch?

Om grote temperatuur schommelingen te voorkomen, is het beter om je warmtepomp niet uit te zetten. Dit kost erg veel stroom en je woning is niet zomaar weer opgewarmd. Je bespaart meer wanneer je de warmtepomp gewoon aan laat staan.

Op zoek naar een warmtepomp installateur in Dilbeek?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een installateur in je regio!

Start gratis offerteaanvraag!

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen over warmtepompen!


Een warmtepomp verwarmt je woning op een duurzame manier. Je gebruikt een stuk minder (of helemaal geen) gas, waardoor je gemiddeld €12,50 per dag aan het besparen bent! Daarnaast beperk je je CO-uitstoot met ruim 55%, waardoor je ecologische voetprint flink kleiner wordt.

Een warmtepomp is onderhoudsvriendelijk en verhoogt de waarde van je woning.

Warmtepompen zijn onderhoudsvriendelijk. Dit betekent natuurlijk niet dat een warmtepomp helemaal geen onderhoud nodig heeft: een jaarlijkse onderhoudsbeurt is voldoende. Hierbij wordt de installatie gereinigd, worden vloeistofniveaus gecontroleerd en vindt er een grondige inspectie plaats.
Een warmtepomp, afhankelijk van de soort, haalt warmte uit de buitenlucht, het grondwater of de bodem. Deze warmte wordt via een pomp afgegeven aan leidingen waarin een koudemiddel circuleert. Het koudemiddel warmt op door een elektrische compressor. Vervolgens wordt de opgewekte warmte afgegeven via de lucht of aan het water in het systeem, waarmee de woning (en het tapwater) wordt opgewarmd.
De plaatsing van een warmtepomp is afhankelijk van het soort warmtepomp. Voor iedere soort is een buitenunit nodig, welke je aan de buitenmuur kunt laten plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de buitenunit geluid maakt en deze geen geluidsoverlast mag veroorzaken bij de buren.

Een geothermische warmtepomp wordt geplaatst in de tuin en neemt 200 tot 400 m² in beslag. Een water-water warmtepomp werkt met behulp van putten in de tuin, die beide een diepte hebben van 25 tot 150 meter. Een elektrische warmtepomp heeft naast een buitenunit ook ruimte in de tuin nodig voor een boiler.

Welke warmtepomp je moet kiezen, hangt deels af van je eigen voorkeuren en budget. Heb je bijvoorbeeld nog een cv-ketel? Of wil je de overstap naar gasvrij wonen maken? Maar ook de mogelijkheden die je woning en bijvoorbeeld de tuin biedt, spelen een belangrijke rol. Voor een geothermische warmtepomp heb je 200 tot 400 m² tuin nodig, een water-water warmtepomp heeft putten van 25 tot 150 meter. Dat moet maar net mogelijk zijn!
Een warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. De levensduur is afhankelijk van de warmtepomp zelf en de kwaliteit van de installatie Wist je dat jaarlijks onderhoud aan de warmtepomp de levensduur verlengt?

warmtepomp installateur Dilbeek inschakelen

Warmtepomp installateur in Dilbeek gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een warmtepomp installateur in Dilbeek? Kom in contact met een installateur bij jou in de regio via onze gratis offerteservice! Het is altijd verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken: zo krijg je een goed inzicht in de prijzen en voorwaarden.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes (maximaal 5) van warmtepomp installateurs in je regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de prijs van een warmtepomp! Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passende installateur voor je tussen zit.

Gratis offertes vergelijken!