Vind de beste warmtepompspecialist in Nijlen

Kom gemakkelijk en snel in contact met warmtepompspecialiten uit Nijlen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs van warmtepompen Nijlen

Top 12 installateurs van warmtepompen in Nijlen

Compleet overzicht van alle installateurs van warmtepompen in Nijlen en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar tot 40% door te vergelijken!

In Nijlen zijn 12 installateurs van warmtepompen beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle warmtepomp installateurs uit Nijlen en omgeving. Iedere specialist heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Warmtepomp Nijlen

Een warmtepomp haalt energie uit het grondwater, de lucht of bodem en zet dit om in bruikbare energie. De hybryde-, elektrische- en ventilatiewarmtepomp zijn de meest voorkomende warmtepompen. Een installateur adviseert welke pomp in jouw geval geschikt is en zorgt voor vakkundige installatie, onderhoud en reparatie. Op Warmtepomp Gids vind je altijd een geschikte installateur voor warmtepompen uit Nijlen en omgeving.

Over Nijlen

Nijlen is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 22813 inwoners, verdeeld over 9447 huishoudens. Per 4724 huishoudens is er 1 warmtepomp installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis warmtepomp installateurs uit Nijlen en omgeving.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken?

Overzicht van de top 12 installateurs van warmtepompen in Nijlen en omgeving

Vind een warmtepomp installateur bij jou in de buurt

Warmtepomp Nijlen: alle soorten & prijzen 2024!

De warmtepomp in Nijlen wordt steeds populairder. En dat is niet voor niks: een warmtepomp heeft namelijk vele voordelen en is een duurzame keuze. Dankzij een warmtepomp is het mogelijk om de overstap naar gasvrij wonen gedeeltelijk of helemaal te maken. Hierdoor bespaar je maandelijks op je energierekening en verklein je je ecologische voetprint.

Lees verder en kom meer te weten over hoe jij je woning warmtepomp-proof maakt en ontdek meer over de verschillende soorten warmtepompen die er zijn!

Er zijn verschillende soorten warmtepompen:
 • Een warmtepomp lucht-lucht kan zowel koelen als verwarmen. De buitenlucht wordt opgewarmd en via de lucht verspreid door de woning.
 • De lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met deze warmte wordt water opgewarmd, wat gebruikt wordt voor de verwarming en het tapwater.
 • Een warmtepomp water-water haalt de warmte uit het grondwater door middel van een put in de tuin. De warmte verspreidt zich via warm water door de woning, waarna het via de tweede put wordt afgevoerd de grond in.
 • De geothermische warmtepomp, ook wel een bodem-water warmtepomp, haalt warmte uit de bodem. Hiermee wordt het water verwarmd en verspreid door de woning.
 • Heb je nog een cv-ketel? Dan is een hybride warmtepomp echt iets voor jou. Wanneer de hybride warmtepomp onvoldoende warmte opwekt, neemt de cv-ketel dit over.
 • Tot slot is er nog de elektrische ketel: deze werkt volledig op elektriciteit en haalt warmte uit de bodem, de lucht of het water om zo de woning te verwarmen.
 • De gemiddelde prijs van een warmtepomp in Nijlen ligt tussen de €5.000,- en €25.000,-, inclusief installatiekosten.
 • Het plaatsen van een warmtepomp kun je niet zelf. Je moet hiervoor een warmtepomp installateur in Nijlen inschakelen. Deze vind je door gratis offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden.
 • Weet je niet welke warmtepomp je moet kiezen? Schakel dan een installateur in voor advies op maat.


warmtepomp installateur Nijlen

Tips van een warmtepomp installateur in Nijlen

Om optimaal te besparen met een warmtepomp, is het belangrijk dat je woning aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hieronder lees je welke tips een warmtepomp installateur in Nijlen je geeft om te checken of je woning geschikt is voor de installatie van een warmtepomp en hoe je een optimaal rendement behaalt!

Tip 1: Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
Om deze vraag te beantwoorden, moet je woning voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je huis is redelijk tot goed geïsoleerd
 • Het vloeroppervlak van je woning is kleiner dan 200 vierkante meter
 • Je jaarlijkse gas verbruik is meer dan 1.000 m3
 • Je verwarmt je woning met vloerverwarming of je beschikt over lage temperatuur radiatoren
 • Je hebt geen of een hybrid ready hr-ketel
 • Je hebt ruimte voor een buitenunit om het huis
 • Je hebt de mogelijkheid tot het plaatsen van een aan- en afvoer voor de warmtepomp

Voldoet je woning niet aan één van de bovenstaande voorwaarden? Dan is je woning nog niet klaar voor de installatie van een warmtepomp. We adviseren je om eerst te investeren, zodat je wel aan de voorwaarden voldoet.

Tip 2: Verbeter de isolatie en investeer in vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren
Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar toch is het goed dat je hier extra bewust van bent. Wanneer je nog mogelijkheden hebt om de isolatie van je huis te verbeteren, grijp dan deze kans. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement is dat de warmtepomp haalt. Een goed geïsoleerd huis betekent ook dat je keuze hebt uit meerdere soorten warmtepompen.

Met een warmtepomp wordt je woning met een lage temperatuur verwarmd. Je woning warmt dus ook minder snel op. Vloerverwarming is hier het meest geschikt voor: deze blijft constant op een lage, stabiele temperatuur verwarmen zodat je woning een constante temperatuur heeft, in tegenstelling tot ‘gewone’ radiatoren.

Liever geen vloerverwarming? Investeer dan in lage temperatuur radiatoren. Deze radiatoren zijn geschikt voor een warmtepomp.

Tip 3: Kies een warmtepomp met het juiste vermogen
Het kiezen van het juiste vermogen is misschien wel belangrijker dan je in eerste instantie denkt. Als je warmtepomp een te laag vermogen heeft, zal deze op koude dagen heel veel moeite hebben met verwarmen. Wanneer je een te hoog vermogen hebt, betekent dit dat de warmtepomp vaak aan en uitschakelt. Te lage en hoge vermogens leiden uiteindelijk beide tot hogere kosten.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste vermogen? Schakel dan een warmtepomp installateur in! Start gratis offerteaanvraag en kom in contact met een installateur.

Tip 4: Thermostaatinstellingen aanpassen
Bij een warmtepomp gebruik je andere thermostaat instellingen dan bij een cv-ketel. Stel de thermostaat in op één constante temperatuur, bijvoorbeeld 20 graden. Het is belangrijk om grote schommelingen in temperatuur te voorkomen. Een warmtepomp heeft namelijk veel meer tijd nodig om te verwarmen dan een cv-ketel. En daarmee volgt de volgende tip…

Tip 5: Schakel je warmtepomp niet uit
Om grote temperatuur schommelingen te voorkomen, is het beter om je warmtepomp niet uit te zetten. Dit kost erg veel stroom en je woning is niet zomaar weer opgewarmd. Je bespaart meer wanneer je de warmtepomp gewoon aan laat staan.

warmtepomp Nijlen

Welke warmtepomp in Nijlen heb ik nodig?

Welke warmtepomp je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type woning, de mate van isolatie en je budget. Voor sommige type warmtepompen is het nodig om extra te investeren: denk bijvoorbeeld aan lage temperatuur verwarming en/of het verbeteren van isolatie.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen in Nijlen: een warmtepomp lucht-lucht en hybride warmtepomp zijn geschikt voor woningen met cv-ketel. Wil je wel de overstap naar gasvrij wonen maken? Dan zijn een lucht-water, bodem-water of elektrische warmtepomp een goede keuze.

Wanneer je weinig weet van warmtepompen is het soms lastig om een warmtepomp te kiezen. Om het iets eenvoudiger voor je te maken, vind je hieronder meer informatie over de verschillende soorten warmtepompen en de belangrijkste eigenschappen.

Wil je liever persoonlijk advies? Vraag dan gratis offertes aan. Met onze offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met een warmtepomp installateur in de regio Nijlen. Je aanvraag is volledig vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Warmtepomp lucht-lucht

Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze wordt vervolgens via de lucht verspreid door de woning. Dit type warmtepomp is geschikt voor zowel het verwarmen als koelen van je woning. Het is daarmee vergelijkbaar met een airco.

Voor de installatie van een warmtepomp lucht-lucht wordt er een binnen- en buitenunit geplaatst, die met elkaar in verbinding staan. Wanneer je meerdere ruimtes in huis wilt verwarmen, is het belangrijk om meerdere binnen units te plaatsen. Een nadeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze geen warm water leveren. Je hebt dus nog wel een cv-ketel nodig voor het leveren van warm water.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, die in de binnen unit wordt gebruikt om het water te verwarmen. Het warmte water wordt gebruikt voor de verwarming en voor tapwater.

Een lucht-water warmtepomp is eenvoudig te installeren door een installateur. De installatie is meestal al binnen één werkdag afgerond. Een nadeel is dat de opbrengst afhankelijk is van de buitentemperatuur. Het kost bij lage temperaturen meer moeite om de lucht op te warmen.

Warmtepomp water-water

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit grondwater om hiermee het water in het systeem te verwarmen. Een groot voordeel van een warmtepomp water-water is het hoge rendement.

De installatie werkt met twee putten, die in je tuin geboord moeten worden. De eerste put pompt grondwater omhoog die in het systeem verwarmd wordt. Deze warmte wordt gebruikt voor de verwarming en het opwarmen van tapwater. De tweede put voert het water af, terug de grond in.

soorten warmtepompen

Geothermische warmtepomp Nijlen

Een geothermische warmtepomp wordt ook wel een grond-water warmtepomp genoemd. De warmte wordt uit de bodem gehaald en gebruikt om water mee te verwarmen. Het water wordt gebruikt voor de levering van warm water en voor het verwarmen van de woning.

Voor de installatie van een geothermische warmtepomp in Nijlen worden er door middel van een boring in de grond gesloten circuits geplaatst. Via een pomp wordt er een speciale, koude vloeistof in de grond gepompt. Door de natuurlijke warmte die zich onder de grond bevindt, wordt de vloeistof opgewarmd en ontstaat er toegevoegde energie waarmee water kan worden verwarmd.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is geschikt voor huishoudens met een cv-ketel. De warmtepomp en ketel werken namelijk samen: wanneer de warmtepomp onvoldoende warmte produceert, springt de cv-ketel bij. Een hybride warmtepomp is een goede keuze wanneer je nog niet overstapt naar gasvrij wonen.  De twee grootste voordelen van een hybride warmtepomp zijn de relatief gunstige prijs en het feit dat deze geschikt zijn voor matig geïsoleerde woningen.

Voor de installatie van een hybride warmtepomp wordt een warmtewisselaar in de buurt van de ketel geplaatst. Daarnaast plaatst de warmtepomp installateur een redelijk compacte buitenunit, die op diverse plaatsen rondom huis kan worden gemonteerd. De buitenunit haalt warmte uit de lucht.

Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op een hybrid ready cv-ketel. De meeste ketels van de afgelopen jaren zijn hybrid ready, maar controleer dit nog even voor je een warmtepomp aanschaft.

Elektrische warmtepomp

De elektrische warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en haalt warmte uit de lucht, grond of het water. De elektrische warmtepomp, ook wel bekend als all-electric warmtepomp, is geschikt voor woningen die redelijk goed zijn geïsoleerd. Daarnaast moet de woning beschikken over een lage temperatuur verwarming.

Wanneer je kiest voor een elektrische warmtepomp, houd er dan rekening mee dat je een boiler voor warm tapwater nodig hebt. Wanneer je kiest voor een elektrische warmtepomp, moet een deel van de installatie buiten de woning worden geplaatst. De boiler neemt aardig wat ruimte in beslag, waar je ook rekening mee moet houden in je keuze.

prijs warmtepomp

Wat is de prijs van een warmtepomp in Nijlen?

Soort warmtepompGemiddelde prijs, inclusief installatie*
Lucht-lucht€2.500,- tot €8.000,-
Lucht-water€7.500,- tot €14.000,-
Water-water€15.000,- tot €23.000,-
Grond-water (geothermisch)€10.000,- tot €24.000,-
Hybride warmtepomp€5.000,- tot €8.000,-
Elektrische warmtepomp€6.000,- tot €25.000,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, die per warmtepomp installateur verschillen.

Besparen op de kosten van een warmtepomp?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen over warmtepompen!


Gemiddeld kost een warmtepomp installatie tussen de €5.000,- en €25.000,-. De prijs is afhankelijk van het soort warmtepomp dat je kiest. Een lucht-lucht en hybride warmtepomp zijn het goedkoopst: hiervoor betaal je gemiddeld tussen de €2.500,- en €8.000,-. Voor de andere soorten liggen de gemiddelde prijzen hoger, zo rond de €10.000,- tot 20.000,-.
Dankzij een warmtepomp bespaar je veel op je energierekening. Gemiddeld is dit €12,50 per dag! Doordat je je gasverbruik beperkt of zelfs helemaal gasvrij woont, vermindert je CO₂-uitstoot met ongeveer 55% waardoor je bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast verhoogt de warmtepomp installatie de waarde van je woning. Tot slot is een warmtepomp onderhoudsvriendelijk: een jaarlijkse check door een installateur is voldoende.
De werking van een warmtepomp is best technisch. Een warmtepomp gebruikt de buitenlucht, grondwater of de bodem voor warmte. Deze warmte wordt via een pomp afgegeven aan leidingen waarin een koudemiddel circuleert. Het koudemiddel wordt opgewarmd door een elektrische compressor. De opgewekte warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in het systeem, waarmee de woning wordt verwarmd.
Waar een warmtepomp geplaatst wordt, is erg afhankelijk van het soort warmtepomp. Voor iedere warmtepomp geldt dat er een buitenunit geplaatst moet worden. Een geotermische warmtepomp wordt geplaatst in de tuin en neemt 200 tot 400 m² in beslag. Een water-water warmtepomp werkt met behulp van putten in de tuin, die beide een diepte hebben van 25 tot 150 meter.

De buitenunit van een lucht-lucht en hybride warmtepomp kun je dankzij hun formaat gemakkelijk aan de buitenmuur kwijt. Houd er wel rekening mee dat de buitenunit geluid maakt en deze geen geluidsoverlast mag veroorzaken bij de buren. Een elektrische warmtepomp heeft naast een buitenunit ook ruimte in de tuin nodig voor een boiler.

Dit hangt af van je woning, de mogelijkheden en je eigen voorkeuren. Heb je nog een cv-ketel? Dan zijn een hybride en lucht-lucht warmtepomp een optie. Wanneer je de overstap wilt maken naar gasvrij wonen, kun je kiezen voor een lucht-water, water-water en geothermische warmtepomp. Voor de laatste twee heb je wel veel grond nodig. Wanneer je dit niet hebt, is een all-electric warmtepomp een betere keuze.
De levensduur van een warmtepomp is gemiddeld 15 tot 20 jaar! Voorwaarde is wel dat je de warmtepomp goed laat onderhouden. Hoe lang je warmtepomp exact mee gaat, is ook afhankelijk van de kwaliteit van de installatie en de pomp zelf.

warmtepomp installateur Nijlen inschakelen

Warmtepomp installateur in Nijlen gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wil je een warmtepomp laten installeren en ben je op zoek naar een warmtepomp installateur in Nijlen? Kom in contact met een installateur bij jou in de regio via onze gratis offerteservice.

Start hier je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van warmtepomp installateurs in je regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de prijs van een warmtepomp! Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passende installateur voor je tussen zit.

Gratis offertes vergelijken!