Vind de beste warmtepompspecialist in Oud-Heverlee

Kom gemakkelijk en snel in contact met warmtepompspecialiten uit Oud-Heverlee en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs van warmtepompen Oud-Heverlee

Top 10 installateurs van warmtepompen in Oud-Heverlee

Compleet overzicht van alle installateurs van warmtepompen in Oud-Heverlee en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar tot 40% door te vergelijken!

In Oud-Heverlee zijn 10 installateurs van warmtepompen beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle warmtepomp installateurs uit Oud-Heverlee en omgeving. Iedere specialist heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Warmtepomp Oud-Heverlee

Een warmtepomp haalt energie uit het grondwater, de lucht of bodem en zet dit om in bruikbare energie. De hybryde-, elektrische- en ventilatiewarmtepomp zijn de meest voorkomende warmtepompen. Een installateur adviseert welke pomp in jouw geval geschikt is en zorgt voor vakkundige installatie, onderhoud en reparatie. Op Warmtepomp Gids vind je altijd een geschikte installateur voor warmtepompen uit Oud-Heverlee en omgeving.

Over Oud-Heverlee

Oud-Heverlee is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 11099 inwoners, verdeeld over 4697 huishoudens. Per 4697 huishoudens is er 1 warmtepomp installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis warmtepomp installateurs uit Oud-Heverlee en omgeving.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 installateurs van warmtepompen in Oud-Heverlee en omgeving

Vind een warmtepomp installateur bij jou in de buurt

Warmtepomp Oud-Heverlee: alle soorten & prijzen 2024 op rij!

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Oud-Heverlee. De opkomende populariteit heeft de warmtepomp te danken aan zijn duurzaamheid. Dankzij een warmtepomp is het mogelijk om de overstap naar gasvrij wonen gedeeltelijk of helemaal te maken. Hierdoor bespaar je maandelijks op je energierekening en verklein je je ecologische voetprint.

Lees op deze pagina handige tips voor het vinden van een warmtepomp installateur in Oud-Heverlee, de verschillende soorten warmtepompen en tot slot de prijzen van een warmtepomp.

De beste warmtepomp in Oud-Heverlee
Laten we voorop stellen dat de beste warmtepomp niet bestaat. Dit is namelijk erg afhankelijk van je situatie en persoonlijke voorkeur. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van alle soorten warmtepompen en de belangrijkste eigenschappen!

Soort warmtepomp WerkingVoordelenNadelen
Lucht-luchtGebruikt opgewarmde buitenlucht en verspreid deze via de lucht door de woningKan verwarmen en koelen
Lage aanschafprijs
Buitenunit maakt geluid
Meerdere binnen units nodig
Cv-ketel nodig voor warm water
Lucht-waterHaalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd hiermee water wat zich via de leidingen door de woning verspreidEenvoudige installatie
Relatief lage aanschafprijs
Bij lage temperaturen heb je een minder hoge opbrengst
Water-waterGebruikt grondwater om te verwarmen. Het opgewarmde water wordt door de leidingen verspreid in de woningHoog rendementVoor de plaatsing van putten is voldoende ruimte in de tuin en een vergunning nodig
Geotermische warmtepomp (bodem-water)Haalt warmte diep uit de bodem, waarmee het water in het systeem opwarmt en zo door je woning wordt verspreidDe bodemtemperatuur blijft nagenoeg gelijk in elk seizoen, het hele jaar door heb je een hoge opbrengstEr is gemiddeld 200 tot 400 m2 ruimte in je tuin nodig
Hoge installatiekosten
Hybride warmtepompWerkt samen met de cv-ketel, die het overneemt wanneer er onvoldoende warmte wordt opgewektGeschikt voor minder goed geïsoleerde woningen
Je gasverbruik daalt
Neemt weinig ruimte in beslag
Meerdere binnen units nodig wanneer je meer ruimtes wilt verwarmen
De buitenunit maakt geluid
Elektrische warmtepompHaalt warmte uit de bodem, lucht of het water en verspreid warmte via water door de woningJe kan van het gas af, waardoor je CO2 uitstoot met 40% tot 55% daalt
Kan ook verkoelen
Geschikt voor goed geïsoleerde woningen
Lage temperatuur verwarming noodzakelijk
Boiler voor tapwater neemt veel ruimte in beslag


warmtepomp installateur Oud-Heverlee

Tips voor het vergelijken van warmtepomp installateurs in Oud-Heverlee

Je bent op zoek naar een warmtepomp installateur in Oud-Heverlee. Maar hoe vind je een goede installateur? Het is het beste om eerst meerdere offertes van warmtepomp installateurs aan te vragen. Dit kun je doen via onze gratis offerteservice. Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes van installateurs in je regio.

Dit geeft je de kans om de offertes eens rustig te bekijken. Wil je weten waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Met de onderstaande tips helpen we je graag op weg!

Tip 1: Let niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden
Bij het vergelijken van offertes is het verleidelijk om te kiezen voor de meest voordelige installateur. Vergeet niet dat het belangrijk is om ook goed naar de voorwaarden te kijken. Hoe zit het met de garantie? Wat gebeurt er wanneer er schade ontstaat tijdens de installatie van de warmtepomp? Het is belangrijk om vooraf goed te weten wat je mag verwachten van de installateur.

Tip 2: Controleer of je te maken hebt met een erkend installateur
Een erkend warmtepomp installateur beschikt over het RESCert-certificaat of het certificaat van bekwaamheid. Wanneer een installateur hierover beschikt, betekent dit dat de installateur over de nodige kennis en ervaring heeft om een warmtepomp te kunnen plaatsen. Je kunt ervanuit gaan dat de installateur deskundig en zorgvuldig is.

Het kiezen van een erkend installateur heeft nog meer voordelen:

  • Je hebt recht op een premie voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp (De MijnVerbouw premie)
  • Je kunt alle typen warmtepompen laten installeren. Een niet-erkend installateur mag niet werken met installaties waarbij er gewerkt wordt met koudemiddel

Tip 3: Let op de specialisatie van de installateur
Er zijn vele verschillende soorten warmtepompen en daardoor kiezen sommige installateurs voor een specialisatie in een specifieke soort. Kijk dus goed of de installateur die je op het oog hebt het gewenste type warmtepomp installeert.

Tip 4: Laat je informeren en adviseren
Een goede installateur geeft informatie op maat, dus specifiek voor jouw situatie. Check of de installateur hieraan kan voldoen.

Tip 5: Kies een installateur uit de regio
Kies voor een installateur in je eigen regio. Zo bespaar je op de voorrijkosten, die worden berekent over de afstand tussen jou en de installateur. Hoe korter de afstand, hoe minder hoog de voorrijkosten zijn. Wist je dat sommige bedrijven binnen een bepaalde straal helemaal geen voorrijkosten rekenen?

Tip 6: Ga op zoek naar reviews
Heb je een installateur op het oog? Ga dan op zoek naar reviews. Via het internet kom je meestal een heel eind! Houd wel in gedachte dat mensen eerder geneigd zijn om een negatieve review te plaatsen dan een postitieve. Reviews geven een goede indictie van de kwaliteit van de warmtepomp installateur.

warmtepomp Oud-Heverlee

Dit zijn de soorten warmtepompen in Oud-Heverlee

Er zijn verschillende soorten warmtepompen in Oud-Heverlee: je hebt keuze uit een lucht-lucht / lucht-water warmtepomp, hybride warmtepomp, elektrische warmtepomp en een geothermische (bodem-water) warmtepomp.

Wanneer je geen verstand hebt van warmtepompen is het soms lastig om een warmtepomp te kiezen. Daarbij komt dat niet iedere warmtepomp geschikt is voor iedere woning. Om het iets eenvoudiger voor je te maken, vind je hieronder meer informatie over de verschillende soorten warmtepompen en de belangrijkste eigenschappen.

Wil je liever persoonlijk advies? Vraag dan gratis offertes aan. Met onze offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met een warmtepomp installateur in de regio Oud-Heverlee.

Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om deze vervolgens door de woning te verspreiden via luchtcirculatie. Het is zowel geschikt voor het verwarmen als het koelen van de woning, vergelijkbaar met een airconditioningsysteem. Het heeft een voordelige prijs: gemiddeld betaal je tussen de €2.500,- en de €8.000,- inclusief installatie.

De installatie omvat het plaatsen van een binnen- en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Voor het verwarmen van meerdere kamers is het plaatsen van extra binnen units noodzakelijk. Een beperking van dit systeem is dat het geen warm water kan leveren, waardoor een aparte boiler voor warm water nodig is.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om water in de binnenunit te verwarmen, dat vervolgens gebruikt wordt voor zowel het verwarmen van je woning als huishoudelijk warm water. Een lucht-water warmtepomp kost gemiddeld €7.500,- tot €14.000,- inclusief installatiekosten.

De installatie is door een installateur meestal binnen één dag voltooid. Een nadeel is dat het rendement van een lucht-water warmtepomp  echter beïnvloed kan worden door de buiten temperatuur. Op koude dagen is er meer energie nodig om te verwarmen.

Water-water warmtepomp

Door warmte uit grondwater te halen, verwarmt dit type pomp water in het systeem. Het grote voordeel van een water-water warmtepomp is het hoge rendement.

Voor de installatie zijn twee putten nodig die in de tuin geboord worden: één voor het omhoog pompen van grondwater dat in het systeem wordt verwarmd voor verwarming en warm water, en een andere voor het afvoeren van het gebruikte water terug de grond in. Inclusief het installeren kost een water-water warmtepomp gemiddeld €15.000,- tot €23.000,-.

soorten warmtepompen

Geothermische warmtepomp in Oud-Heverlee

Een geotermische warmtepomp, ook bekend als een grond-water warmtepomp, haalt warmte uit de bodem om water mee te verwarmen voor huishoudelijk warm water en het verwarmen van je woning.

De installatie van een geothermische warmtepomp in Oud-Heverlee vereist het boren in de grond om gesloten circuits te plaatsen. Een pomp circuleert een speciale vloeistof die de ondergrondse warmte absorbeert, waardoor energie wordt gegenereerd om water te verwarmen. Voor een grond-water warmtepomp heb je ruimte in je tuin nodig.

Hybride warmtepomp

Heb je nog een cv-ketel in huis? Dan is een hybride warmtepomp geschikt! Deze werkt namelijk samen met je ketel: de cv-ketel springt aan wanneer de warmtepomp onvoldoende warmte levert. De prijs van een hybride warmtepomp is laag: je betaalt gemiddeld €5.000,- tot €8.000,- inclusief plaatsing. Daarnaast is een hybride warmtepomp geschikt voor matig geïsoleerde woningen.

De installatie omvat het plaatsen van een warmtewisselaar nabij de ketel en een compacte buitenunit die op verschillende plaatsen buiten het huis kan worden geïnstalleerd.

Controleer of je cv-ketel hybrid-ready is voordat je een hybride warmtepomp aanschaft. De meeste nieuwere modellen hr-ketels zijn dit.

Elektrische warmtepomp

Deze volledig op elektriciteit werkende warmtepomp haalt warmte uit lucht, grond of water. Hij is geschikt voor redelijk goed geïsoleerde woningen met een lage temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Bij de keuze voor een elektrische warmtepomp moet je er rekening mee houden dat er een boiler moet worden geplaatst voor warmtapwater. Deze neemt wel wat ruimte in beslag. Een elektrische warmtepomp kost ongeveer tussen de €6.000,- tot €25.000,- inclusief de installatie van het sytseem.

prijs warmtepomp

Warmtepomp prijs 2024: de prijzen op rij

Soort warmtepompGemiddelde prijs, inclusief installatie*
Lucht-lucht€2.500,- tot €8.000,-
Lucht-water€7.500,- tot €14.000,-
Water-water€15.000,- tot €23.000,-
Grond-water (geothermisch)€10.000,- tot €24.000,-
Hybride warmtepomp€5.000,- tot €8.000,-
Elektrische warmtepomp€6.000,- tot €25.000,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, die per installateur verschillen.

Besparen op de kosten van een warmtepomp?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40%!

Start gratis offerteaanvraag!

Veelgestelde vragen over warmtepompen in Oud-Heverlee

Heb je nog een vraag over warmtepompen? Onderstaand vind je het antwoord op de veelgestelde vragen over warmtepompen in Oud-Heverlee!


Voor de installatie van een warmtepomp is het belangrijk dat je woning redelijk tot goed geïsoleerd is en je jaarlijks meer dan 1.000 m3 gas verbruikt. Daarnaast moet je vloeroppervlak kleiner zijn dan 200 vierkante meter en moet je woning verwarmt worden met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Voor iedere soort warmtepomp is het belangrijk dat je ruimte hebt om een buitenunit te plaatsen, zonder dat dit geluidsoverlast veroorzaakt bij de buren. Ook moet je ruimte hebben voor het plaatsen van de aan- en afvoer van de warmtepomp. Heb je nog een cv-ketel in huis? Dan moet deze hybrid ready zijn.

Voldoet je woning niet aan één van de bovenstaande voorwaarden? Dan is je woning nog niet klaar voor de installatie van een warmtepomp. We adviseren je om eerst te investeren, zodat je wel aan de voorwaarden voldoet.

Een warmtepomp is een duurzame manier van het verwarmen van je woning. Je verbruikt een stuk minder gas, waardoor je gemiddeld €12,50 per dag op je energierekening bespaart! De besparing op energie is niet het enige voordeel van een lager gasverbruik. Je beperkt de CO₂-uitstoot met ongeveer 55%, waardoor je ecologische voetprint flink verkleint. Ook stijgt de woningwaarde wanneer je een warmtepomp laat installeren. Tot slot is een warmtepomp onderhoudsvriendelijk: een jaarlijkse check door een installateur is voldoende.
Gemiddeld kost een warmtepomp installatie tussen de €5.000,- en €25.000,-. De prijs is afhankelijk van het soort warmtepomp dat je kiest en het tarief van de warmtepomp installateur.
Dit hangt af van je woning, de mogelijkheden en je eigen voorkeuren. Heb je nog een cv-ketel? Dan zijn een hybride en lucht-lucht warmtepomp een optie. Wanneer je de overstap wilt maken naar gasvrij wonen, kun je kiezen voor een lucht-water, water-water en geotermische warmtepomp. Voor de laatste twee heb je wel veel grond nodig. Wanneer je dit niet hebt, is een all-electric warmtepomp .
Een warmtepomp is onderhoudsvriendelijk. Dit betekent natuurlijk niet dat een warmtepomp helemaal geen onderhoud nodig heeft: een jaarlijkse onderhoudsbeurt is voldoende. Hierbij wordt de installatie gereinigd, worden vloeistofniveaus gecontroleerd en vindt er een grondige inspectie plaats. Een goed onderhouden warmtepomp heeft een levensduur van 15 tot 20 jaar.
De werking van een warmtepomp is best technisch. Een warmtepomp gebruikt de buitenlucht, grondwater of de bodem voor warmte. Deze warmte wordt via een pomp afgegeven aan leidingen waarin koudemiddel circuleert. Het koudemiddel wordt opgewarmd door een elektrische compressor. De opgewekte warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in het systeem, waarmee de woning wordt verwarmd.

warmtepomp installateur Oud-Heverlee inschakelen

Warmtepomp installateur in Oud-Heverlee gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een warmtepomp installateur in Oud-Heverlee voor het laten installeren van een warmtepomp? Kom gemakkelijk en snel in contact met een installateur bij jou in de regio via onze gratis offerteservice.

Start hier je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van warmtepomp installateurs in je regio (maximaal 5) Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de prijs van een warmtepomp! Geen zorgen: je aanvraag is volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passende installateur voor je tussen zit.

Gratis offertes vergelijken!